aloittelijan aikakirja pt 3: ensimmäinen joulu kellohuumassa

Huhhuh, realisaatio iski muutama päivä sitten, että se ois perhana ensimmäinen joulu kelloihin hurahtamisen jälkeen! Sitähän voi kysyä, että mikä on muuttunut siitä, ennen kuin alkoi harrastamaan näitä kellojuttuja? No, eipä oikeastaan yhtään mikään, mutta silti kaikki. Ihan kaikki.

Kelloista keskustelua vai tyylidilemma?

Kelatkaa niitä läpiryynättäviä lukemattomia joulupöytiä, jossa pääsee omaa kelloa esittelemään. Kivaahan se on nimenomaan tähän tarkoitukseen hommata jo etukäteisjoululahjakello itselle, jota pääsee ihastelemaan jo juhlakattauksen jokaisella haarukallisella. Ei tällä harrastamisella vielä mitään ihan high-endia, mutta joku sopuhintainen laatukello, josta löytyy hyvä syy sijoittaa taas pikkuisen lisää alkaneeseen kellotaipaleeseen. Oikeastaan tässä odottaa eniten sitä, että löytää niistä kinkkupöydistä muita kelloja, joista päästä juttelemaan ja kuulemaan stooreja niiden takana.

Jotta ihka aitoon joulutunnelmaan pääsee, niin parasta olis tottakai tilata esim. Amazonista oikea joulukello – löytyy kuulkaa upeita luomuksia, kun iskee hakusanaksi christmas watch. Ainakin sen vois ripustaa kuuseen kimaltelemaan, ettei jää ihan kertakäyttökelloksi. Joulukellot kuusenkoristeina saa ihan uuden merkityksen. Saa napata bisnesideasta kiinni.

Mitä ranneke pitäisi kelloon laittaa joulun kunniaksi? Mennäkö maanläheisellä nahkarannekkeella vai iskeäkö teräsranneke hohtamaan ranteen ympärille? Kellojen suunnittelijat tietenkin ovat miettineet kokonaisuuden tarkkaan, miten rannekkeen sävy, tuntuma ja fiilis elävät taulun ja kuoren eri elementtien kanssa yhteen. Välillä on kuitenkin hauskaa vähän rikkoa rajoja ja löytää omintakeisia ratkaisuja – tämäkin täysin oma maailmansa, jossa vielä riittää tutkittavaa.

Ja sitten – ai saakeli – tähän yhtälöön kun ottaa mukaan kaikki kauluspaidat, t-paidat ja neuleet, niin mahdollisuudet alkaa olemaan melkein rajattomat. Voi olla, että ensimmäistä kertaa mun elämässä vaatevalinnoissa joulupöytään kestää pidempään kuin napakka 12 sekuntia.

Kulutusjuhlat yllyttämässä

Huomio kiinnittyy kelloihin muutenkin eri tavalla. Black Friday oli ensimmäinen tikki, kun uutta potentiaalisten kellojen listaa alkoi rustaantumaan paperille eli kännykän memoon suhteellisen vikkelällä tahdilla. Toki tässä on itse vielä sellaisessa tilanteessa oman harrastamisen kanssa, että nimenomaan laatukellojen edullisemmasta päästä löytyy paljon kiinnostuksen kohteita ja oikea arvokelloluokka häämöttää vielä jossakin kauempana. BF ynnä muut alet ei ihan hirveästi päde, kun aletaan puhua esimerkiksi Rolexista, Paneraista tai Breitlingista. Ainahan sitä voi kysymällä mennä hakemaan AD:lta huvittuneita katseita 😀

Nyt joulun aikaan tahti ei ole sen ihmeemmin hellittänyt eli kohta alkaa rankat karsinnat ja pudotuspelit siitä, mitä sinne listalle tulee oikein jäämään. On se hitto jännä, kun yhtenä päivänä halajaa toista ja toisena seuraavaa – ehkä sitä rauhoittuisi hieman, jos muutaman flipin heittäisi väliin? Toisaalta taas edelleen oma Sinn jaksaa säväyttää joka kerta ranteessa. Joskus se uus rannekekin on ihan riittävä uusi tuuli.

Kellot on toisaalta loistava lahja niin itselle kuin muillekin. Laadukkaat kellot kestää niin sanotusti isältä pojalle ja käytetyn laatukellon ostaessa pitää kiertotalouden pyörät pyörimässä – aina ei tosiaan tarvitse ostaa kaikkea uutena 🙂

Eka kellokohtaaminen – approved!

Tapahtuipa myös viime perjantaina ravintolassa käydessäni ensimmäinen kellokeskustelu täysin tuntemattoman herrasmiehen kanssa, joka sattui olemaan meidän tarjoilijamme. Hän kysyi uteliaana, mitä löytyy ranteesta ja esitteli myös omaa Vostokin suklaria (nyt jos ei tiedä, mikä on suklari tai aiemmin mainittu AD, niin voi käydä pikapikaa lukaisemassa blogista no. 2 sanastoa). Sattumoisin kävi myös ilmi, että herra vierailee säännöllisesti mun duunipaikalla, joten sovittiin kahvitreffit, kun törmätään seuraavan kerran. Ensimmäinen out-of-nowhere kellofrendi, diggaan. Kelloissa on selkeästi yhdistävää voimaa.

Kelloyhteisö tekee hyvää

Ja muuten! Aivan loistava juttu, johon törmäsin: Facebookin Kelloharrastajat-foorumilla on ollut tapana järjestää Boxit Auki -keräys, jossa on kerätty varoja hyvään tarkoitukseen. Kohteina on ollut Mieli ry, Hope ry ja Lastenklinikoiden kummit. Nyt 2021 keräystä ollaan virittelemässä kokoon eli kannattaa ottaa Kelloharrastajat-ryhmä seurantaan (Kiipperin sivujen lisäksi tottakai), jos haluaa mukaan lähteä tekemään hyvää.

Näihin sanoihin, oikein rauhallista ja hyvää joulua – toivottavasti pukki tuo tikittäviä lahjapaketteja!